Φίλοι

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Σπιτικά κι έξυπνα #3: Το αθόρυβο παγωτό...

Ένα παγωτό ζήτησε ο άνθρωπος!! Τι ζήτησε πια!!!!
(Ε και μιλκσέικ να μου ζητούσε πάλι αγορασμένο γάλα θα χτυπούσα, δε θα άρμεγα την αγελάδα...)





Ο σύζυγος κι εγώ έχουμε μια συνηθισμένη αδυναμία στα παγωτά. Μάλιστα εκείνος προτιμά να δοκιμάσει ότι φτιάξουμε στο σπίτι, λόγω του ελέγχου των υλικών, της δυνατότητας περισσότερων συνδυασμών και της καλής αναλογίας: ποιότητας-τιμής.

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν έτσι και φέτος, ο άνθρωπος ζήτησε ένα παγωτάκι ο καημένος!!! Έλα σου που έτυχε πάνω που το θηριάκι με έχει ξεκάνει στο ξενύχτι και στο κυνηγητό, βλέπετε, ζωή να χει δεν κοιμάται όσες ώρες προβλέπεται για την ηλικία της. Έτσι λοιπόν ο χρόνος για να φτιάξω παγωτό ή έστω να πιω λίγο νερό, περιορίζεται στο όταν εκείνη κοιμάται. Όπως καταλαβαίνετε, άμα κοιμηθεί δε ρισκάρω ούτε στο ελάχιστο να την ξυπνήσω και να χουμε τα ίδια... Πώς φτιάχνει όμως κανείς παγωτό αθόρυβα? Αθόρυβα σημαίνει να μην ανακατέψεις ΚΑΝ κάποια υλικά. Ελέγχοντας το στοκ του ψυγείου και με λίγη διαδικτυακή βοήθεια (το παρακάτω είναι ένα "κόλπο" που υπάρχει σε πληθώρα σαιτ με συνταγες για τεμπέληδες) έκανα τα εξής:


  • Πήρα τις γρανιτοθήκες μου

  • Ένα φρουτογιαουρτάκι

  • Τα ένωσα

  • Τα βοήθησα να ξεφορμαριστούν




  • Και ιδού!!!! Miracolo!!!

Είναι εύκολο, δροσιστικό, όσο light επιλέξουμε, ότι γεύση φανταστούμε και υπάρχει σε φρουτογιαούρτι και προ παντός αθόρυβο!!!!

Cheers! :)

6 σχόλια:

  1. Μόλις τα ετοίμασα . Όταν παγώσουν θα σου πω τη γνώμη μου γιατί κι εμείς τρώμε οικογενειακως όλο το χρόνο παγωτό και η παγωτομηχανη είναι μονόδρομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις τα ετοίμασα . Όταν παγώσουν θα σου πω τη γνώμη μου γιατί κι εμείς τρώμε οικογενειακως όλο το χρόνο παγωτό και η παγωτομηχανη είναι μονόδρομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν μετά από πολλές παραλλαγές ( παιδικό γιαουρτακι, κανονικό ανακατεμενο με σπιτική μαρμελάδα, με μερεντα ) έχω να πω ότι η συνταγή σου τα σπάει! Η παγωτομηχανη μπήκε στο ντουλάπι οριστικά. Ευχαριστούμε πολύ για την ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν μετά από πολλές παραλλαγές ( παιδικό γιαουρτακι, κανονικό ανακατεμενο με σπιτική μαρμελάδα, με μερεντα ) έχω να πω ότι η συνταγή σου τα σπάει! Η παγωτομηχανη μπήκε στο ντουλάπι οριστικά. Ευχαριστούμε πολύ για την ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ πολύυυυυυυυυυ!!!! Happy frozen yoghurt days εύχομαι!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips