Φίλοι

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Candy Fair, τα πρώτα γενέθλια

Το να σχεδιάζεις τα πρώτα γενέθλια του πρώτου σου παιδιού είναι όνειρα, ψάξιμο, πειραματισμοί, ακαταστασία, κόλλες, χαρτιά, εργαλεία, ουπς κλαίει, ψώνια, ξενύχτι αλλά πάνω από όλα είναι μια τεράστια ευχαρίστηση!




Στην αρχή το κενό... Εδώ δε μπορούσα τα δικά μου γενέθλια να μανουβράρω, θα μπορούσα τα πρώτα του παιδιού;!! Που σημειωτέον είναι και ένα ορόσημο. Από μωρό γίνεται ένα μικρό παιδί. Ναι μπορεί το ίδιο να μην τα θυμάται, ή να μην μπορεί να ζητήσει θέμα, διακόσμηση, καλεσμένους αλλά οι φωτογραφίες θα μείνουν για πάντα. Κι αν τις δει και πει: Θεέ μου! Τι βλακείες?? Ή : Σιγά, καθόλου δεν ασχολήθηκαν.. Πω πω άγχος!! (πολύ συχνά βλέπω τον εαυτό μου να λογοδοτεί στην μελλοντική ενήλικη κόρη μου. Θα το κοιτάξω επιστημονικά κάποια στιγμή)

Αλλά τελικά νομίζω δεν ήταν άσχημα για πρώτη φορά..

Κατ' αρχάς φτιάξαμε πινιάτα... Βρώμικη δουλειά καθώς όπως έχω ξαναπεί μισώ την ατλακόλ!!

 Και μετά η πινιάτα γέννησε πινιατάκια που δώσαμε για δωράκι των καλεσμένων
Η τελική τους όψη. Με νόστιμη γέμιση!
 Επίσης κάναμε και cake toppers. Σχεδίασα τον αριθμό 1, τον οποίο κάλυψα με λιωμένη σοκολάτα και με πολύχρωμη τρούφα. Με κουπ πατ και την ίδια διαδικασία έκανα ακόμα λίγα διακοσμητικά.
 
Πόσο πολύ τους διασκέδασε (μικρούς και μεγάλους) η χιονοστιβάδα μπαλονιών. Μπορεί να φαίνεται μικρή αλλά με το που λύσαμε τα μπαλόνια και ξεχύθηκαν ενθουσιάστηκαν! Είναι κολλημένη στον τοίχο με χαρτοταινία και η μεγάλη "σακούλα" είναι διαφανής μεμβράνη κουζίνας. Αριστερά της χιονοστιβάδας είχαμε κάνει και ένα timeline με φωτογραφίες από τη στιγμή που γεννήθηκε μέχρι και λίγο πριν τα γενέθλια. Κρεμασμένες φωτό σε σπάγγο που πιάνονται από μανταλάκια. Κολλημένα στον τοίχο με  blutac.
 Τα φαγητά πρόσεχαν τα ειδικά εκπαιδευμένα παπάκια!! Με μια σχισμή στο πίσω μέρος, συγκρατούσαν το ταμπελάκι με το όνομα του κάθε φαγητού.
 Σπιτόστ! Το κλασικό κλαμπ σάντουιτς των πάρτι με άλλη διακόσμηση.
Το κερί της τούρτας είχε ανακαλύψει η ξαδέρφη μου Μαρία από το ίντερνετ. Ανάψαμε το κεντρικό κερί και άνοιξαν τα φύλλα του με τα μικρότερα κεράκια, παίζοντας μουσική... Πολύ γέλιο!
 Η τούρτα ολοκληρωμένη. Τα διακοσμητικά είναι είτε από σοκολάτα και πολύχρωμη τρούφα, είτε από σοκολατόπαστα. Η επικάλυψη της τούρτας είναι από ζαχαρόπαστα. Όλα φτιαγμένα και χρωματισμένα από μας.
 Και αφού σβήσαμε και το "πολυ-κεράκι" κλείσαμε και επίσημα τον πρώτο χρόνο....
Και του χρόνου Ερωφίλη!!



2 σχόλια:

  1. πολύ ωραίο το πάρτι σας! προσπάθησε να βαζεις μεγαλύτερες φωτογραφίες γιατί αδικούνται έτσι οι αναρτησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ Μάχη! Οι πιο πολλές ήταν από κινητό και tablet δεν ήταν και οι καλύτερες έτσι κι αλλιώς... Ευχαριστούμε όμως πολύ πολύ! :)

      Διαγραφή

Blogging tips