Φίλοι

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Η ανταρσία του (σοκολατένιου) Bounty!!

Πόσο τρελαίνομαι για αυτά τα κεράσματα... Πόσο ταιριάζει η καρύδα με τη σοκολάτα... Πόσες τύψεις νιώθω όταν δε φτάνει μόνο ένα... Γι'αυτό είπα να τα φτιάξω μόνη μου και να τα κάνω μεγαλύτερα! Έτσι τρως μόνο ένα (μέγεθος jumbo) και κανείς δε σε κατηγορεί που έφαγες μόνο έεεενα γλυκάκι... Χεχεχεχε!




Το αποτέλεσμα έρχεται από μια βάση για σοκολατάκια από την οποία μπορείς με αφετηρία τη φαντασία να φτιάξεις εκατομμύρια ίσως συνδυασμούς.

Η βάση έχει ώς εξής:
-Ζάχαρη άχνη
-Σταγόνες νερού ή εσσάνς
-Ξεκούραση στο ψυγείο και πλάσιμο σε μπαλάκια

Για να κάνουμε σοκολατάκια τύπου Bounty
-Αναμιγνύουμε τριμμένο ινδοκάρυδο με ζάχαρη άχνη (όσο από το καθένα θέλουμε, εγώ συνήθως βάζω 1 μέρος άχνη και περίπου 2 καρύδα)
-Όσο νερό χρειάζεται για να γίνει μια πηχτή πάστα

Το βάζουμε λίγη ώρα στο ψυγείο (όχι πολλή, μην κοκκαλώσει και δεν μπορείτε να το πλάσετε) και το βγάζουμε και πλάθουμε μπαλάκια.
Λιώνουμε σοκολάτα (εγώ προτιμώ τη γάλακτος) κάνουμε μπλουμ τα μπαλάκια και τα αραδιάζουμε σε μέρος που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Εάν μπορούμε τα βάζουμε και στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν.

Με τη βάση και εσσάνς μέντα, φτιάχνω τα γνωστά After eight ή Thin mints.

Ευκολάκια αμφότερα.
Καλή επιτυχία!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips