Φίλοι

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Σπιτικά κι έξυπνα #2: Body butter βανίλια

Για το σώμα ή να το φάω?


Μπορεί να φαίνεται yummy αλλά είναι για το σώμα, όχι για το στόμα!! Ενυδατώστε σώμα και χέρια με μια δική σας δημιουργία που δε θα γράφει πουθενά parabens, sls, χρώματα, αρώματα παράγωγα πετρελαίου και δύσκολα στην προφορά χημικά αγνώστων συνεπειών.

Συνταγές στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές. Αποφάσισα όμως να φτιάξω μια πιο ελληνική-μεσογειακή, ενσωματώνοντας μέσα και ελαιόλαδο!

Θα χρειαστούμε:
-1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό βρασμένο για λίγα λεπτά (το αφήνουμε να γίνει χλιαρό)
-1/2 φλιτζάνι του τσαγιού έλαιο καρύδας
-1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
-4 κουταλιές της σούπας μελισσοκέρι τριμμένο στον τρίφτη
-Αιθέριο έλαιο (εγώ χρησιμοποίησα βανίλια) περίπου μισό με ένα κουταλάκι του γλυκού αναλόγως πόσο δυνατό άρωμα έχετε επιλέξει.
Το μελισσοκέρι και το έλαιο καρύδας 

Διαδικασία

-Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Βάζουμε τα υλικά σε κατσαρολάκι και το ρυθμίζουμε σε μέτρια φωτιά, ίσα να λιώσει το μελισσοκέρι.
μόλις που έλιωσε το μελισσοκέρι

-Μόλις λιώσει βάζουμε το μίγμα σε μπωλ όπου το χτυπάμε με μίξερ (χειρός, ή ραβδομπλέντερ). Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και το βάζουμε λίγο στο ψυγείο.

-Μόλις αρχίσει λίγο λίγο να κρυώνει το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε για λίγο (ένα - ενάμισι λεπτάκι είναι αρκετό). Ο στόχος μας εδώ είναι να αποτρέψουμε το διαχωρισμό των λιπαρών στοιχείων όσο ακόμα το μίγμα μας κρυώνει. Άρα αν χρειαστεί, μέχρι να κρυώσει ίσως να το χτυπήσουμε 2-3 φορές για ένα με ενάμισι λεπτό τη φορά.

Και το αποτέλεσμα είναι ένα βούτυρο σώματος, απίθανο μετά από ένα ζεστό μπάνιο, μετά από αποτρίχωση, για ενυδάτωση τις κρύες μέρες του χειμώνα και δροσερό από το ψυγείο το καλοκαίρι.

Τη διατηρώ εκτός ψυγείου μια που τώρα είναι χειμώνας, αλλά το καλοκαίρι, δεδομένης της ζέστης και της υγρασίας (Είμαι στην Κρήτη, ένα νησί πάνω από την Αφρική, μην το ξεχνάμε) θα το διατηρούσα στο ψυγείο. Εξάλλου είναι χωρίς συντηρητικά.


Προσοχή! Δεν είναι κατάλληλο αν έχετε αλλεργία στις μέλισσες ή το κερί.

Πάμε για home spa τώρα...

4 σχόλια:

  1. Μμμμ θα το κάνω!!!Ακούγεται ευκολάκι!!!Δε με λες απο πού ψωνίζεις εσύ τα αρωματικά έλαια και τα λάδια;Τι άλλο άρωμα θα του πηγαίνει;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάλλια μου στο κέντρο πλέον όλα τα μπαχαράδικα έχουν τα πάντα. Συνήθως προτιμώ το "Μπαχάρια και Βότανα" ή τον Περβολαράκη. Επίσης και μέσα στην αγορά, έχουν ανοίξει διάφορα μπαχαροπωλεία που έχουν τα πάντα. Και το μελισσοκέρι επίσης από εκεί το παίρνω αλλά που και που προμηθεύομαι και από φίλο μελισσοκόμο. Τι άλλο άρωμα ε? Να σου πω και εσπεριδοειδή θα του πήγαιναν πάρα πολύ, όπως ίσως και πιο γλυκιές μυρωδιές όπως σανδαλόξυλο. Καλή επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για δωσε δνσεις για τα καταστηματα που λες
    και εγω φτιαχνω διαφορα αλλα δυστυχως δεν εχω βρει μαγαζια παρα μονο ηλεκτρονικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάχη τα καταστήματα αυτά είναι στο Ηράκλειο Κρήτης που είμαστε. Αλλά έχω σχέση και με Αθήνα από όπου παίρνω μόνο από το "Άρκευθος", ιδιοκτήτης Σωκράτης Οικονόμου και βρίσκεται στην οδό Γρυπάρη 138 στην Καλλιθέα, τηλ 210 9531042. Από κει έχω προμηθευτεί κατά καιρούς έλαια (Jojoba, Καρύδας, Αβοκάντο) και αιθέρια, και απ'όλα. Είναι ο αγαπημένος μου μπαχαράς ο Σωκράτης! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips