Βιτρώ... Όπως: Τζάμια εκκλησίας (σε ξυλάκι!!!)
Πάναπλο και σούπερ γρήγορο... Αυτό που πραγματικά είναι χρονοβόρο είναι να δέσεις φιογκάκι στο κάθε σακουλάκι... Χαχαχαχαχα!
1. Διαλέγουμε καραμέλες. Από τις απλές, τις σκληρές, τις κοινές καραμέλες βρε αδερφέ.
2. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και το λαδώνουμε ελαφρώς. (ξέρω... "λάδι σε λαδόκολλα?" για να μην καταλήξετε να φάτε λαδόκολλα το λέω...η σκέτη καραμέλα θα κολλήσει πάνω της. Έχω φάει λαδόκολλα και δεν είναι καλή) και βάλτε πάνω της σποραδικά, καραμέλες. Αλλού 2, αλλού 3, αλλού η μία πάνω στην άλλη, με όσα χρώματα έχετε.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις για περίπου 7-8 λεπτά ή τέλος πάντων μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν οι καραμέλες μας. Το παραπάνω ψήσιμο δε θα βοηθήσει. Αντιθέτως θα συμβάλλει στην καταστροφή του δημιουργήματός μας...
4. Μόλις λιώσουν τις βγάζουμε από το φούρνο, αν χρειαστεί διορθώνουμε γρήγορα γρήγορα τυχόν ενώσεις και κολλάμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε τα ξυλάκια / καλαμάκια / στικς / ότι βρεθεί πρόχειρο. Γρήγορα όμως (τρέχουμε λέμε) γιατί σε ένα - ενάμισι λεπτό πάει πέταξε το πουλί, θα σκληρύνουν.
5. Μόλις κρυώσουν εάν θέλουμε τα συσκευάζουμε ή τα απολαμβάνουμε απευθείας... Τα βιτρώ γλυφιτζούρια μας!
Tip: Δε θα συνιστούσα να κάνετε μεγάλη ποσότητα γιατί είναι λεπτά και σπάνε. Εάν όμως έχετε φόρμες για γλυφιτζούρια που σας επιτρέπουν να τα κάνετε πιο χοντρά τότε....δοκιμάστε και πείτε μου και μένα... :) :)
Με τον ίδιο τρόπο, τα περασμένα Χριστούγεννα έκανα στην αγαπημένη μου ξαδέρφη την Ευρυδίκη ένα καραμελοπιατάκι...
Θα ήθελα πολύ να δω τα δικά σας!!
Πάναπλο και σούπερ γρήγορο... Αυτό που πραγματικά είναι χρονοβόρο είναι να δέσεις φιογκάκι στο κάθε σακουλάκι... Χαχαχαχαχα!
1. Διαλέγουμε καραμέλες. Από τις απλές, τις σκληρές, τις κοινές καραμέλες βρε αδερφέ.
2. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και το λαδώνουμε ελαφρώς. (ξέρω... "λάδι σε λαδόκολλα?" για να μην καταλήξετε να φάτε λαδόκολλα το λέω...η σκέτη καραμέλα θα κολλήσει πάνω της. Έχω φάει λαδόκολλα και δεν είναι καλή) και βάλτε πάνω της σποραδικά, καραμέλες. Αλλού 2, αλλού 3, αλλού η μία πάνω στην άλλη, με όσα χρώματα έχετε.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις για περίπου 7-8 λεπτά ή τέλος πάντων μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν οι καραμέλες μας. Το παραπάνω ψήσιμο δε θα βοηθήσει. Αντιθέτως θα συμβάλλει στην καταστροφή του δημιουργήματός μας...
Τα δικά μου πήραν το δρόμο να βρουν το ένα το άλλο και έτσι τα έβαλα σε τάξη... |
4. Μόλις λιώσουν τις βγάζουμε από το φούρνο, αν χρειαστεί διορθώνουμε γρήγορα γρήγορα τυχόν ενώσεις και κολλάμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε τα ξυλάκια / καλαμάκια / στικς / ότι βρεθεί πρόχειρο. Γρήγορα όμως (τρέχουμε λέμε) γιατί σε ένα - ενάμισι λεπτό πάει πέταξε το πουλί, θα σκληρύνουν.
5. Μόλις κρυώσουν εάν θέλουμε τα συσκευάζουμε ή τα απολαμβάνουμε απευθείας... Τα βιτρώ γλυφιτζούρια μας!
Tip: Δε θα συνιστούσα να κάνετε μεγάλη ποσότητα γιατί είναι λεπτά και σπάνε. Εάν όμως έχετε φόρμες για γλυφιτζούρια που σας επιτρέπουν να τα κάνετε πιο χοντρά τότε....δοκιμάστε και πείτε μου και μένα... :) :)
Με τον ίδιο τρόπο, τα περασμένα Χριστούγεννα έκανα στην αγαπημένη μου ξαδέρφη την Ευρυδίκη ένα καραμελοπιατάκι...
Θα ήθελα πολύ να δω τα δικά σας!!
καταπληκτική ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήπρέπει να την δοκιμάσουμε, αφού είναι τόσο εύκολη.
Τα μικρά θα ξετρελαθούν!
Ευχαριστούμε!
Αλεξία
Ανυπομονώ να δω τις δημιουργίες σας Αλεξία! Όπως είδα με την κυρά-Σαρακοστή, η φαντασία δεν σας λείπει!! :)
ΔιαγραφήWoW!
ΑπάντησηΔιαγραφή