Φίλοι

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Μπισκότα κανέλα λεμόνι

Για να κάνουμε καλό ποδαρικό, κεραστείτε ένα μπισκοτάκι... Τι? Δε μπορείτε? Ε τότε φτιάξτε τα ... :)





Υλικά
1 πακέτο (πλάκα) βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αβγό
1 βανίλια
ξύσμα 1 λεμονιού (μόνο αν έχετε βιολογικά λεμόνια και όχι κερωμένα του εμπορίου αλλιώς και λίγος χυμός λεμονιού μας εξυπηρετεί)
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού κανέλα

Για την επικάλυψη

1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα


Εκτέλεση


  1. Χτυπάμε τα υλικά προσθέτοντας το ένα μετά το άλλο με τη σειρά που εμφανίζονται στη συνταγή...Δηλαδή βούτυρο με ζάχαρη, μετά αβγό, βανίλια και ξύσμα έως ότου ενωθούν.
  2. Σταματάμε το μίξερ και λερώνουμε τα χεράκια μας (λειτουργεί και σαν αρωματική ενυδατική μάσκα χεριών ταυτόχρονα!!) προσθέτοντας το αλεύρι, το αλάτι και την κανέλα
  3. Δουλεύουμε τη ζύμη έως ότου ενσωματωθεί το αλεύρι (και πάλι θα κολλάει λίγο. Αν θέλετε προσθέστε λίιιγο αλεύρι αλλά μη μπείτε στον πειρασμό να υπέρ-αλευρώσετε. Θέλουμε τη ζύμη ελαφριά.)
    Όπως όλες οι μπισκοτοζύμες, αφήνει μια λιπαρότητα στο δάχτυλο αν την πατήσουμε και δεν επανέρχεται με το ζούληγμα. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη ή λαδόκολλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 3 και δουλεύουμε με ένα μέρος της κάθε φορά αφήνοντας την υπόλοιπη στο ψυγείο. Την ανοίγουμε σε φύλλο μέσα σε λαδόκολλα
     
  5. Κόβουμε τετραγωνάκια με το μαχαίρι ή με τη ρόδα που κόβουμε την πίτσα. Μπορούμε και με κουπ πατ αλλά τα ΒΑΡΙΕΜΑΙ τα κουπ πατ!!
  6. Βουτάμε τα τετραγωνάκια στο μίγμα ζάχαρη - κανέλα και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
    Μοιάζουν με σνίτσελ σε αυτό το στάδιο...
    Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10-12λεπτά αναλόγως το φούρνο. 
  7. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε 2 λεπτά στο ταψί και μετά οπωσδήποτε τα τοποθετούμε σε σχάρα για να αερίζονται από παντού. Έτσι γίνονται πιο τραγανά..τράστ μι...

Μόλις κρυώσουν κάνουμε ένα καφεδάκι και πατάμε Pause από όλα!!!!! :) 
Λες να μου φτάσουν τόσα για έναν καφέ??



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips