Φίλοι

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Μισώ το χαρτοπόλεμο και την ατλακόλ!

Μισώ το χαρτοπόλεμο και την ατλακόλ! 



Ο χαρτοπόλεμος από παιδί με ενοχλούσε... Πας να περάσεις καλά και βρίσκεσαι στα μισά της εξόδου να μην την παλεύεις από τη φαγούρα γιατί ο χαρτοπόλεμος χώνεται παντού! Την ατλακόλ πρόσφατα τη μίσησα, κάνοντας κατασκευές στα πρώτα γενέθλια της Ερωφίλης. Παχύρρευστη, μυρίζει σαν ξύδι και δε συγχωρεί καθόλου! Όπου έβαλες να κολλήσεις, δεν έχει ούτε μισό χιλιοστό να διορθώσεις, ακόμα κι αν την έχεις αραιώσει γενναία. Βέβαια η δική μου υπομονή δεν είναι και αστείρευτη οπότε ίσως γι'αυτό να με εκνευρίζουν αυτά τα 2 υλικά. Όπως και να χει στέλνω τα ταπεινά μου σέβη και μπόλικη θετική ενέργεια, στους φίλους εκπαιδευτικούς που τόσο τους τυρρανούν και ο χαρτοπόλεμος και η ατλακόλ σε καθημερινή βάση για τις κατασκευές τους. Είστε ΗΡΩΕΣ!!!

Επειδή από τα γενέθλια του Ερωφιλακιού λοιπόν περίσσεψαν μπόλικα κι από τα 2. Μετά από σύντομη περιήγηση στο διαδίκτυο και διάφορες ιδέες έβαλα μπρος το σχέδιο...

  1. Έντυσα ένα μπολ με μεμβράνη (χαζομάρα...έτρεχε πάνω της η ατλακόλ...ίσως λαδόκολλα να τα πήγαινε καλύτερα) και άρχισα να το λούζω με ατλακόλ αραιωμένη 1:1. 
  2. Πασπάλισα με μπόλικο χαρτοπόλεμο (ανατριχίλα σε κάθε χούφτα) 
  3. Παράτησα για 2 μέρες να στεγνώσει.
  4. Ξε-καλούπωσα και στόλισα για τις απόκριες :) 
Στο διαδίκτυο θα βρείτε την ίδια διαδικασία με μπαλόνι το οποίο όμως όταν βγάλεις το μπαλόνι λογικά δεν μπορεί να σταθεί, γι'αυτό επέλεξα το μπολ. 
Δυστυχώς μετά από αυτά, πάλι περίσσεψε και κόλλα και χαρτοπόλεμος....!!!!!!!!!!!!

Καλές απόκριες 


2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν και φωτιστικά με τέτοια τεχνική και αντί χαρτοπόλεμου χρησιμοποίησαν σεμέν!!! Τόσα έχουμε στο σπίτι φυλαγμένα...!!

      Διαγραφή

Blogging tips